LIST_BANNER1

Вести

Правилен начин за натопување и чорба на птичји гнездо

Подготовка на материјали: Најпрво треба да изберете птичји гнезда со добар квалитет, како што се Пештерско птичјо гнездо, Бело птичји гнездо, рендан птичји гнездо или птичји гнездо ленти итн., а начинот на динстање да го изберете според вашиот личен вкус.

Потопете ги птичјите гнезда: Потопете ги птичјите гнезда во вода за да бидат целосно меки и проширени.Времето на натопување варира во зависност од видот на птичјото гнездо:
1) На Cave Bird's Nest му требаат 6-12 часа
2) На Белото птичјо гнездо му требаат 4-6 часа
3) На распарченото птичјо гнездо му треба само 1 час
4) На птичјото гнездо му требаат 4 часа

За време на процесот на натопување, треба да користите мал ингот за да ја отстраните видливата пената и добро да ја измиете со вода.

Процес на варење:
Истурете го натопеното птичјо гнездо во тенџерето за динстање и додајте ја вистинската количина чиста вода, колку да се натопи птичјото гнездо.
Ако користите камен шеќер, додадете го во тенџерето за варење сега.
Ставете го садот за варење во тенџере и додадете соодветна количина топла вода во 1/3 од садот за варење.
Огнот намалете го на минимум откако ќе зоврие на силен оган и чувајте го на лесно вриење да се динста околу 30 минути.
По динстањето, птичјото гнездо ќе има мала количина на пена и лепливост, додека ќе се појави вкус на белка од јајце.
Како лесно да се динста птичјото гнездо?Користете електричен шпорет за гнездо за птици Tonze.Постојат два вида начини на готвење на електричниот шпорет за гнездо за птици Tonze.Еден едвојно варено птичјо гнездо, чиешто динстање е понежно.Другото е директно динстање.

Колку долго да се готви птичји гнездо во бавен шпорет?
Општо земено, бавниот шпорет на птичјото гнездо Tonze препорача поставување време за динстање на птичјото гнездо на неговиот функционален панел од менито обезбедувајќи го водичот за времето на готвење.

Забелешки:
При динстањето треба да внимавате на промената на температурата на водата и да избегнувате директно префрлање од висока на ниска топлина за да избегнете уништување на структурата на птичјото гнездо.
Садот за динстање не го отворајте веднаш по завршувањето на динстањето, оставете го малку да се излади природно пред да го извадите.

1-(1)

Горенаведените чекори може да ви помогнат да зготвите сад со мазен, вкусен и хранлив врвен тоник - птичји гнездо!


Време на објавување: Јан-30-2024 година